Mr D.J. Bergkotte

Mr D.J. Bergkotte LinkedIN Mr D.J. Bergkotte E-mail Telefoon

bergkotte@salomonsbeelaerts.nl   +31(0)70 351 21 24

David Jan Bergkotte studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht en de University of Victoria (Canada) en is in 2009 beƫdigd tot advocaat. Eerder was hij verbonden aan de kantoren Maaldrink Vermeulen Grooss en Delissen Martens in Den Haag en De Bok Roijers Gasseling in Rotterdam. Met ingang van 2020 is hij als partner verbonden aan Salomons Beelaerts Advocaten.

Mr Bergkotte richt zich naast algemene civielrechtelijke en ondernemingsrechtelijke vraagstukken op het onroerend goedrecht, en treedt daarbij veelal op als huisadvocaat en klankbord voor (het bestuur van) enkele financiƫle en onroerend goedondernemingen. Mr Bergkotte voert bij uitstek een procespraktijk en is met enige regelmaat betrokken bij complexe internationale geschillen.

Eind 2017 heeft Mr Bergkotte de Grotius specialisatieopleiding Onroerend Goedrecht met goed gevolg afgerond. Mr Bergkotte is lid van de Vereniging Vastgoed Juristen, de Militair Rechtelijke Vereniging en de Vereniging Jacht- en Visrecht Advocaten Nederland.

Naast zijn werk als advocaat vervult Mr Bergkotte verscheidene bestuursfuncties op het gebied van sport en goede doelen en is hij actief dienend reserveofficier bij de Koninklijke Landmacht.

Mr Bergkotte heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

- Algemene praktijk

- Vastgoedrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.