Jhr Mr N.J.M. Beelaerts van Blokland

Jhr Mr N.J.M. Beelaerts van Blokland LinkedIN Jhr Mr N.J.M. Beelaerts van Blokland E-mail Telefoon

beelaerts@salomonsbeelaerts.nl   +31(0)70 351 21 24

Niels Beelaerts van Blokland studeerde Nederlands recht, richting bedrijfsrecht, aan de Universiteit Leiden en is in 2006 beëdigd tot advocaat. Eerder was hij verbonden aan de kantoren Maaldrink Vermeulen Grooss Advocaten en Notarissen en Grooss Advocaten. In 2013 richtte Niels zijn eigen kantoor Beelaerts Advocaten op. Sinds 1 augustus 2016 was hij verbonden aan Salomons van der Valk Advocaten en per 1 januari 2020 aan Salomons Beelaerts Advocaten.

Naast algemene civielrechtelijke en ondernemingsrechtelijke zaken adviseert en procedeert Mr Beelaerts veelvuldig in zaken op het gebied van het ruimtelijk ordeningsrecht, bouwrecht, milieurecht, burenrecht, huurrecht en onteigeningsrecht. De clientèle van Mr Beelaerts is voor een aanzienlijk deel actief in het onroerend goed, waaronder projectontwikkelaars, bouwbedrijven, makelaars, beleggings- en investeringsmaatschappijen. Daarnaast staat Mr Beelaerts met regelmaat particulieren en non-profit organisaties bij.

Mr Beelaerts is lid van de Vereniging voor Bouwrecht-advocaten (VBR-A). Eind 2017 heeft Mr Beelaerts de Grotius specialisatieopleiding Onroerend Goedrecht cum laude afgerond.

Mr Beelaerts heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

- Algemene praktijk, burgerlijk recht

- Vastgoedrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.